Bernhard Siebken

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bernhard Siebken (4. huhtikuuta 1910 – 20. tammikuuta 1949) oli SS-Obersturmbannführer (everstiluutnantti). Hänet palkittiin rautaristin ritariristillä 17. huhtikuuta 1945, kun hän komensi 2. SS-panssarikrenatöörirykmenttiä Leibstandarte SS Adolf Hitlerissä (LSSAH). Siebken kuului divisioonan alkuperäiseen miehistöön.

Hän otti osaa Puolan sotaretkeen 1939 ja palveli itärintamalla. 1944 Siebken komensi 26. SS-panssarikrenatöörirykmentin 2. pataljoonaa ja myöhemmin 25. SS-panssarikrenatöörirykmenttiä 12. SS-divisioona Hitler-Jugendissa. 21. kesäkuuta 1944 hänet ylennettiin Obersturmbannführeriksi.

Sodan jälkeen Siebkeniä syytettiin sotarikoksista. Hänet todettiin syylliseksi kanadalaisten sotavankien ampumiseen Ranskassa ja hirtettiin vuonna 1949. On kuitenkin esitetty että ampumisesta oli Siebkenin sijaan vastuussa hänen esimiehensä Wilhelm Mohnke jonka tiedetään syyllistyneen useisiin muihinkin vastaaviin tekoihin. Mohnke joutui kuitenkin sotavankeuteen Neuvostoliittoon ja hän vältti näin länsiliittoutuneiden oikeudenkäynnit.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Tämä sotilaaseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.