Keskustelu Wikipediasta:Artikkelitoiveet/Historia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lueskelin noita artikkelitoiveita, niin todella olen hämmästynyt lukemastani. Kuinka yleensä voidaan toivoa artikkelia esim. jonkun maan, esim Ranskan tai Englannin sotahistoriasta? Kenellä on ensinnäkin kanttia tuon pitkän ajanjakson selvittämiseen. Pelkkä sotaisten tapahtumien luetteloa olisi varmaan muutaman tuhannen sivin mittainen ja itsessään mieletön kokonaisuus. Kun vielä lähes kaikki uutta aikaa koskevat toiveet ovat erilaisiin sotiin kohdistuvia, niin sota on painottunut aivan uskoamattomalla tavalla toiveissa. Mistä tämä kertoo? Tai mitä tämä kertoo meistä suomalaisista? Alexius Manfelt 13. joulukuuta 2005 kello 17:49:45 (UTC)

Eihän tuossa tarvi kuin kääntää tuolta englanninkieliseltä puolelta, jossa on ainakin brittien ja yhdysvaltalaisten sotahistorioista artikkelit, brittien kohdalla kylläkin lähes pelkkä luettelo eri konflikteista. --Ekeb 13. joulukuuta 2005 kello 18:01:40 (UTC)
Niin, keino se on luettelon kääntäminenkin, mutta eikö täällä Wikipediassa ole jo aivan liikaa luetteloista. Nuo luettelot kun eivät, ainakaan siis minun subjektiivisesta mielestäni, kuulu lainkaan ensyklopediaan. Jo pelkän yksityisen sodan käsittely erillisenä on hivenen kyseenalaista. Aina se pitäisi olla osana omaa laajempaa kontekstiaan. Alexius Manfelt 13. joulukuuta 2005 kello 19:15:23 (UTC)

En-wikissä on hurja luettelo: luettelo maailman laajimmista valtakunnista. Sinänsä suuruusjärjestys on ehkä hieman nippelitietoa, mutta katsokaa listan pituutta ja kaikista löytyy artikkeli! FI-wikissä tuo lista voisi toimia myös toivelistana. Vilkapi (keskustelu) 25. joulukuuta 2014 kello 11.29 (EET)[vastaa]

Historiantutkimus muissa artikkelitoiveissa

[muokkaa wikitekstiä]

Tässä näyttäisi olevan pelkästään historiallisia tapahtumia ilman varsinaista historiantutkimusta. Henkilöitä käsittelevä artikkelitoivelista sisältää muutamia historioitsijoita (taide-, talous- ja kirkkohistoria jne.) sekaisin siellä sun täällä. Jos menee Yhteiskunta-artikkelitoivelistalle löytää puolestaan muutamia alan tutkimusjärjestejä kuten American Historical Society ja Royal Historical Society... En tiedä onko muuallakin jotakin, mutta olisi kiva jos tätä saisi jotenkin järkevöitettyä. Henkilötoiveissa voisi ihan hyvin olla erillinen paikka historioitsijoille ja täällä linkki sinne. Historiantutkimuksen tieteellisille seuroille ja julkaisuille sun muulle vastaavalle voisi samoin olla oma paikkansa. --Suomalta (keskustelu) 5. syyskuuta 2023 kello 10.02 (EEST)[vastaa]