Majakka-seurakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Majakka-seurakunta
Suuntautuminen evankelikaalisuus
Perustettu 1998
Pastori Antti Ronkainen
Pääkirkko Valotalo
Matinkartanontie 13
02230 Espoo
Aiheesta muualla
Sivusto

Majakka-seurakunta on kristilliseen uskontunnustukseen pohjautuva itsenäinen evankelinen paikallisseurakunta. Se perustettiin 5. marraskuuta 1998. Majakka-seurakunta lukeutuu opillisesti ns. vapaisiin suuntiin. Seurakunta tekee yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa ja on Espoon ekumeenisen toimikunnan jäsen. Seurakunnan pastoreina toimivat Antero Laukkanen, Vesa Seppälä ja Antti Ronkainen.

Seurakunta toimii Espoossa erityisesti MatinkylänSoukan alueella. Seurakunnan yleisötilaisuudet ovat lauantai-iltaisin Valotalossa. Aiemmin tilaisuudet järjestettiin Soukan kappelissa.

Majakka-seurakunta rakennutti uuden toimintakeskuksen, Valotalon Matinkylän sisääntuloväylän tuntumaan osoitteeseen Matinkartanontie 13. Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kokouksessaan vuonna 2012, että Espoon kaupunki vuokraa Suomen Majakka yhdistys ry:lle toimitilahanketta varten tarvittavan tontin[1]. Valotalo valmistui vuoden 2021 lopussa[2].

Toimintamuodot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauantai-iltaisin pidettävien Majakka-iltojen painopiste on opetuksessa, musiikissa ja rukouksessa. Muita toimintamuotoja ovat lapsi- ja nuorisotyö, pienryhmätoiminta, lähetystyön tukeminen erityisesti Aasiassa, ruokapalvelu sekä musiikkityö. Seurakunta tuottaa ja jakaa myös toimintaansa liittyviä video- ja äänitallenteita internet-sivujensa kautta.

Majakka-seurakunta on Suomen Evankelisen Allianssin yhteisöjäsen.[3]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]