Pihlajankylä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pihlajankylä on Pohjois-Parkanossa valtatie 3 varrella sijaitseva kylä, joka rajoittuu idässä Kuivasjärveen. Kylän väkiluku on noin 40 asukasta. Kylä on osa Pohjois-Parkanoa.

Kylästä on 4 km Kuivasjärven kylään, 16 km Parkanoon, 17 km Kihniöön sekä 29 km Karviaan.

Toimintaa kylässä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylässä sijaitsee entinen saha, jonka toiminta loppui 2000-luvun loppupuolella. Sahan tilalla sijaitsi ennen Pohjois-Parkanon meijeri. Kylässä on sijainnut myös kauppa. Nykyään kylässä toimii muun muassa lintujen ruokaa valmistava Luisenniemen Tila Oy sekä rakennusalan yritys. Kylästä noin 4 kilometriä pohjoiseen sijaitsee SEO:n kylmäasema. Kylä on osa Pohjois-Parkanoa ja alueella on toimintaa esimerkiksi elokuisten markkinoiden muodossa, mutta eniten ohjelmaa on Pohjois-Parkanon kylätalolla, jossa on satunnaisten tapahtumien lisäksi myös muun muassa Petäjäopiston jokaviikkoista ohjelmaa.

Alueen vesistöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylän läpi laskee vesi Kuivasjärveen, johon se myös rajautuu. Vatajanjoki on Kuivasjärven laskujoki, joka laskee Vatajanjärvestä ja se leikkaa kylän pohjoispuolelta. Tämän lisäksi kylän eteläpuolelta laskee myös luoma Nivusjärvestä Kuivasjärveen.