Teemasivu:Jääkiekko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
muokkaa  

Jääkiekon teemasivu

Jääkiekon teemasivulta löydät valikoitua sisältöä jääkiekkoaiheisista artikkeleista. Jääkiekko on joukkuepeli, jota pelataan jäällä jääkiekkokaukalossa. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Jääkiekko-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla jääkiekkoaiheisen artikkelitoiveen. Voit liittyä myös Wikiprojekti jääkiekkoon! Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat, knoppitiedot skä päivittää uutisia) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Vaasan Sport on Hyvä Artikkeli.
Vaasan Sport on Hyvä Artikkeli.
Vaasan Sport on vaasalainen jääkiekkoseura. Se pelaa tällä hetkellä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Mestiksessä.

Sportin jääkiekkojaosto perustettiin vuonna 1962. Historiansa aikana Sport on pelannut yhden kauden Suomen korkeimmalla sarjatasolla SM-liigassa kaudella 1975-76, mutta on sittemmin pelannut pääasiassa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla I-divisioonassa ja Mestiksessä.

Sportin junioritoiminta on alkanut vuonna 1985 jolloin Vaasan Sportin Juniorit ry eli JuniorSport perustettiin. JuniorSport on Vaasan seudun ainoa jääkiekkoon erikoistunut seura. Sportin junioritoiminnan tuloksena on kehittynyt myös NHL-pelaajia kuten esimerkiksi Washington Capitalsin varaus Oskar Osala.

Sportin naisjoukkue on perustettu vuonna 1986 ja se toimii JuniorSportin alaisuudessa. Sportin naiset ovat saavuttaneet jääkiekossa SM-pronssia vuonna 1987.

muokkaa  

Henkilökuva

Kipper Flamesin maalilla

Miikka Kiprusoff on suomalainen, tunnettu maalivahti, joka on voittanut kaksi Suomen mestaruutta (1995 sekä 1999, molemmat Turun Palloseuran maalilla) sekä NHL:ssä vuonna 2006 Vezina Trophyn ja Jennings Trophyn. Samana vuonna hän esiintyi myös liigan ykköstähdistössä. Kiprusoff on ainoa suomalainen maalivahti joka on saannut tämän kunnian. Kipru pelasi myös Elitserienissä (seurat: AIK IF ja Timrå IK) ennen kuin teki NHL-debyyttinsä vuonna 2000 San Jose Sharksissa. Kiprusoff varattiin NHL:ään vuoden 1995 varaustilaisuudessa kierroksella 5, numerolla 116. Kiprusoffilla on vielä neljä vuotta jäljellä sopimuksesta Flamesin kanssa.

muokkaa  

Viikon sitaatti

"Lapa jäässä nimi lehteen"

muokkaa  

Kuvapoiminta

Patrick Roy on jo uransa lopettanut kanadalainen maalivahti, jota monet pitivät maailman parhaana jääkiekkomaalivahtina.
muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ... KalPa on voittanut SM-liigassa hopeaa kaudella 1990–1991?
  • ...Mongoliassa on 590 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, muttei yhtään jäähallia?
  • ...Ilves on voittanut 16 mestaruutta mutta vain yhden SM-Liigan mestaruuden?
muokkaa  

Artikkelitoiveet