Keskustelu:Kazahstanin sosialistinen neuvostotasavalta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli nimellä Kazahstanin sosialistinen neuvostotasavalta. Mikä oli varsin outo, kun nykyisen valtion nimi on Kazakstan. Mutta käsittääkseni tuo oman kielinen nimi on Kazakkien sosialistinen neuvostotasavalta. (näin on myös en-wikissä). --Kyzyl 11. heinäkuuta 2007 kello 08.55 (UTC)

Suomessa nimi oli Kazahstanin sosialistinen neuvostotasavalta. Ole hyvä äläkä jatkossa siirtele artikkeleita väärille nimille pelkkiin omiin ohkaisiin päätelmiisi muiden Wikipedian kieliversioihin toiminnasta perustuen. --SM 29. maaliskuuta 2008 kello 11.10 (UTC)
Kuten jo sanoin, suomalaisissa tietosanakirjoissa tätä nimeä on käytetty. Tällä hetkellä minulla ei ole yhtään käden ulottuvilla jotta voisin tarkan lähteen sivun tarkkuudella antaa, mutta pyydän ettei artikkelia ainakaan ruveta siirtelmään nimelle "kazakkien sosialistinen neuvostotasavalta", koska sille ei missään vaiheessa ole ollut muuta lähdettä kuin Kyzylin omat päätelmät muiden kieliversioiden artikkelien perusteella.--SM 30. maaliskuuta 2008 kello 10.58 (UTC)

Apollo-tietosanakirjan osa 2 I-L vuodelta 1973 tuntee tasavallan nimellä Kazahstan. Gummeruksen Maailmankartasto, painettu 1990, kartasto tehty vuonna 1985, tuntee nimenomaan Kazahstanin SNT:n, ja samoin tekee Valittujen palojen Suuri karttakirja vuodelta 1964. -- Piisamson 30. maaliskuuta 2008 kello 11.07 (UTC)