Keskustelu:Kreationismin opetus kouluissa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän nimisen artikkelin pitäisi käsitellä evoluutionprosessien ilmenemistä kouluissa, mutta aiheena onkin pyrkumys tuoda ID-teoriat kouluopetukseen.

Jos artikkelille on jollain mielessä parempi, ja artikkelin sisältöä paremmin kuvaava nimi, niin ehdottakaa ihmeessä parempaa nimeä tälle artikkelille. Nimen tulee kuitenkin olla NPOV-ehdon täyttävä. (Tuon nykyisen nimen laitoin artikkelille kauhean paljoa nimeä miettimättä.) --Analyysi 20. toukokuuta 2006 kello 12.48 (UTC)

Tuohirulla on muuttanut artikkelin nimeksi näköjään "Kreationismin opetus kouluissa" ilman, että hän toi nimiehdotuksia ensin keskustelusivulle. Minusta uusi nimi on ehkä jopa vielä huonompi kuin edellinen ("Evoluutio kouluissa"), sillä artikkelin sisältönä kuitenkin on evoluutio-opetus, ei kreationismin opetus. Ehdotankin, että artikkelin nimi vielä muutetaan. Artikkelin nimen olisi ehkä hyvä sisältää ainakin sana "evoluutio", josta opettaminen artikkelin aiheena kuitenkin ainakin nykyisin on. Jos halutaan Wikipediaan artikkeli "Kreationismin opetus kouluissa", sellainenkin voidaan varmaan kirjoittaa. Artikkelin sisällön tällöin pitäisi olla kuitenkin nimensä mukaisen.--Analyysi 9. kesäkuuta 2006 kello 19.24 (UTC)

Artikkelin sisältönä ei todellakaan ole evoluution opetus, vaan kreationistien kampanjat, joissa he yrittävät tuoda luomisoppia kouluihin. Artikkelin nimenmuutos on oikea, vertaa "Ufologian opetus kouluissa". Jos artikkelin nimenä olisi Evoluutio kouluissa, se käsittelisi evoluution opettamisen historiaa ja kuuluisi kasvatusopin historian artikkeleihin. --Thi 9. kesäkuuta 2006 kello 20.33 (UTC)

Minusta artikkelin pääsisältönä on tälläkin hetkellä nimenomaan evoluution opetus. Ja eräiden tahojen pyrkimykset muokata evoluutio-opetusta. Joidenkin tahojen tavoitteena on poistaa koko aihe kouluista tai ainakin opetussuunnitelmista, kuten artikkelissa taidetaan kertoa. Kreationismin opettamisesta artikkelissa ei juuri kerrota, vaikka nimeksi sellaisen nyt laitoitkin. Jos artikkelin nimenä on "Kreationismin opetus kouluissa", sen kai pitäisi käsitellä kreationismin opettamisen historiaa ja kuuluisi kasvatusopin historian artikkeleihin? Mitä mieltä ollaan, pitäisikö muuttaa artikkeli nimeään vastaavaksi, vaiko artikkelin nimi sen sisältöä vastaavaksi? Minusta pitäisi tehdä ehkä molempia.--Analyysi 11. kesäkuuta 2006 kello 10.46 (UTC)

Puolueellinen artikkeli --Aadesig 27. huhtikuuta 2008 kello 16.27 (UTC)

Uusimpia kampanjoita evoluutioteoriaa vastaan

[muokkaa wikitekstiä]

Lähdeviitteet tästä osiosta puuttuvat täysin. Teksti vaikuttaa muutenkin fiktiolta tai ainakin syvästi liioiteltullta ja yksipuoliselta (=propagandalta), joten olisikohan syytä poistaa tämä osio kokonaan? Ari Välimäki 3. syyskuuta 2008 kello 07.35 (EEST)[vastaa]