Martti Häkkänen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Martti Häkkänen on suomalainen oikeustieteilijä. Häkkänen on tutkinut maankäyttöön, kaavoitukseen, rakentamiseen ja kiinteistöihin liittyviä oikeudellisia kysymyksiä.

Häkkänen on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori, tekniikan tohtori ja kauppatieteiden maisteri.[1] Hän on toiminut tutkimus- ja opetustehtävissä Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa sekä lainvalmistelutehtävissä ympäristö- ja oikeusministeriössä.[2] Häkkänen valittiin Turun yliopiston maankäyttö- ja kiinteistöoikeuden lahjoitusprofessuuriin vajaan kahden vuoden määräajaksi vuonna 2022[2] ja uudestaan kolmen vuoden määräajaksi vuonna 2024[1].

Martti Häkkäsen veli on poliitikko Antti Häkkänen.

Julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rakennusoikeuden sääntely: Tutkimus kunnan kaavoitustehtävästä ja rakentamisen edellytyksistä maanomistajan oikeusasemaa silmällä pitäen. Väitöskirja. Helsinki: Suomalainen Lakimiesyhdistys, 2016. ISBN 978-951-855-367-3.
  • Pakkolunastus ja eurooppalainen omaisuudensuoja: Tutkimus Suomen pakkolunastusinstituutiosta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön valossa. Väitöskirja. Helsinki: Aalto-yliopisto, 2023. ISBN 978-952-64-1550-5.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]