Steven Culp

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Steven Bradford Culp (s. 3. joulukuuta 1955 La Jolla, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Sukunimestä huolimatta hän ei ole sukua näyttelijä Robert Culpille.

Culp tunnetaan parhaiten väliaikaisista rooleistaan CIA-agentti Clayton Webbina Kunnian miehissä (1997–2004) ja Major Hayesina Star Trek: Enterprisessa (2003–2004). Saman vuoden aikana hänestä tuli ensimmäinen näyttelijä, joka oli väliaikaisesti mukana neljässä sarjassa samaan aikaan: West Wing, Star Trek: Enterprise, Kunnian miehet ja Teho-osasto.[1] Täydellisissä naisissa hän oli mukana ensimmäisen kauden ajan.

Culp esitti Robert F. Kennedyä elokuvassa Kolmetoista päivää (2000). Hän oli esittänyt Kennedyä aikaisemminkin, TV-elokuvassa Norma Jean & Marilyn (1996). Culp esitti komentaja Martin Maddenia elokuvassa Star Trek: Nemesis (2002), mutta sen venyttyä liian pitkäksi hänen osuutensa leikattiin kokonaan pois. Ne ovat kuitenkin nähtävissä DVD:llä.

Harveyn perheen murha

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tammikuuta 2006 Culpin siskopuoli Kathryn Harvey murhattiin kuten myös hänen miehensä ja heidän kaksi lastaan.[2] Murhasta syytetty Ricky Jovan Gray sai kuolemantuomion.[3]

  1. Steven Culp CNET Networks, Inc. Arkistoitu 9.2.2008. Viitattu 10. tammikuuta, 2007. (englanniksi)
  2. contactmusic.com (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. http://www.crimesceneblog.com/?cat=20 (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.