Suvi Parrilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suvi Parrilla (s. 1974 Helsinki) on suomalainen mediataiteilija, VJ ja videovisualisti. Hän on valmistunut kuvataiteiden maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta ja aikaisemmin opiskellut Turun taideakatemiassa.

Parrilla on tehnyt ja tuottanut performanssitaidetta aktiivisesti vuosina 2007-2012. Hän on Presentaatio performanssi- ja esitystaiteen tiedotuskeskus ry:n perustajajäsen ja toiminut lisäksi Muu ry:n hallituksessa sekä jäsenvalintalautakunnassa. Presentaatio on vaikuttanut suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen asemaan monipuolisesti, muun muassa julkaisemalla adressin oman toimikunnan saamiseksi Taiteen keskustoimikuntaan.

Parrilla on toiminut mm. Suomen valotaiteen seura FLASH hallituksen jäsenenä ja keskittynyt vuodesta 2012 enenevissä määrin mediataiteeseen. Parrilla tunnetaan elektronisen musiikin visualisoijana nimellä VJ Suvi Suvereeni tai VJ SSuvereeni. Vuonna 2012 hän teki kiinteästi yhteistyötä Ishmail Sandstroemin ja Ismo Alangon projektissa Ishmail ja Ismo Iltamat. Vuonna 2014 hän oli mukana video-ohjaajana Turun filharmonisen orkesterin Kullervo-oopperassa. Hän on tehnyt yhteistyötä myös lasten- ja nuorten kulttuurin parissa Valon Voimat -festivaaleilla, Lahden Nuorisoteatterin sekä nukketeatteri Maria Baricín digitaalisen lavastuksen parissa. VJ kulttuuria ja audiovisuaalista taidetta Parrilla on edistänyt Aavistus Festivalin työryhmässä yhdessä Folded Visualsin , Random Doctorsin ja Anni Laserin kanssa. 2020 hän aloitti VJ-lähtöisen stream-ohjelmaa Aavistus On Air nettiradio SAYFM:llä yhdessä Anni Laserin kanssa. Ohjelma koostaa arkistoa suomalaisesta VJ-kulttuurista. Lisäksi Parrilla on toiminut juontajana Basso Radion ”Sunnuntai Siskot” -ohjelmassa vuonna 2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]