Hnat Domenichelli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hnat Domenichelli
Henkilötiedot
Syntynyt16. helmikuuta 1976 (ikä 48)
Edmonton, Alberta, CAN
Kansalaisuus Sveitsi Sveitsi,
Kanada Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka keskushyökkääjä
Maila vasen
Pituus 182 cm
Paino 90 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1996–2014
Aik. seurat Hartford Whalers
Calgary Flames
Atlanta Thrashers
Minnesota Wild
HC Ambrì-Piotta
HC Lugano
SC Bern
NHL-varaus 83. varaus, 1994
Hartford Whalers
Mitalit
Maa:  Kanada
Miesten jääkiekko
Nuorten MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Massachusetts 1996 jääkiekko

Hnat Domenichelli (s. 16. helmikuuta 1976 Edmonton, Alberta, Kanada) on kanadalais-sveitsiläinen entinen NHL-kiekkoilija. Hartford Whalers varasi Domenichellin vuonna 1994 numerolla 83.

Albertan provinsin Edmontonissa syntynyt Domenichelli pelasi kauden 1991–92 AMHL:n (Alberta Midget Hockey League) Edmonton Freezessa ja siirtyi sen jälkeen WHL:n Kamloops Blazersin joukkueeseen. Kaksi ensimmäistä kautta menivät enemmän tai vähemmän pienessä roolissa, mutta kaudella 1994–95 hän oli 114 tehopisteellä joukkueensa toiseksi paras pistemies ja valittiin kauden päätteeksi liigan 2. All-Stars joukkueeseen. Seuraavalla kaudella Domenichelli saalisti peräti 148 tehopistettä ollen joukkueensa paras pistemies ennen mm. Jarome Iginlaa. Kauden jälkeen Domenichelli myös valittiin sekä WHL-liigan 1. All-Stars joukkueeseen että myös kaikki junioriliigat kattavaan CHL:n 1. All Stars joukkueeseen. Samana keväänä Domenichelli palkittiin myös WHL:n urheilullisimmalle pelaajan Brad Hornung -palkinnolla. Hänet valittiin myös CHL:n urheilullisimmaksi pelaajaksi. Domenichelli voitti Blazersin riveissä WHL:n mestaruuden 1995 ja koko CHL:n mestaruusturnauksen, Memorial Cupin, sekä 1995 että 1996. Domenichelli edusti myös Kanadaa vuoden 1996 U20 MM-kisoissa.

Ensimmäiset aikuisten ammattilaispelinsä Domenichelli pelasi Hartford Whalersin AHL-farmijoukkueessa Springfield Falconsissa kaudella 1996–97. Hän ehti myös pelaamaan 13 peliä Whalersin paidassa ennen kuin tuli treidatuksi 15. maaliskuuta Calgary Flamesiin. Calgary luopui kaupassa Steve Chiassonista ja sai Domenichellin lisäksi Glen Featherstonen ja toisen kierroksen varausvuoron vuoden 1997 varaustilaisuuteen. Loppukauden aikana Domenichelli pelasi 10 peliä Flamesin paidassa. Kaksi seuraavaa kautta menivät kutakuinkin puoliksi NHL-joukkueessa ja Flamesin farmijoukkue Saint John Flamesin kokoonpanossa. 11. helmikuuta 2000 Flames kauppasi Domenichellin yhdessä Dmitri Vlasenkovin kanssa Atlanta Thrashersiin saaden vaihdossa Jason Botterillin ja puolustaja Darryl Shannonin. Atlantassa kului kutakuinkin kaksi kautta kunnes Domenichellista tuli jälleen kauppatavaraa. 22. tammikuuta 2002 Thrashers vaihtoi Domenichellin Minnesota Wildin Andy Suttoniin. Domenichelli pelasi kauden loppuun Wildin joukkueessa, mutta seuraavalla kaudella hän mahtui NHL-joukkueen kokoonpanoon vain yhdessä ottelussa. Domenichelli vietti kauden pääasiassa farmijoukkue Houston Aerosin riveissä, jossa hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies, sen voittaessa Calder Cupin kaudella 2002–2003.

Ura Euroopassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudelle 2003–04 Domenichelli siirtyi Sveitsin A-liigan HC Ambrì-Piottan joukkueeseen, jossa pelasi viisi kautta ennen siirtymistään HC Luganoon. Domenichelli edusti Luganoa viisi kautta. Hän lopetti uransa SC Bernissä kauden 2013–2014 jälkeen. Domenichelli sai Sveitsin kansalaisuuden vuonna 2009 avioiduttuaan sveitsiläisen naisen kanssa ja sitä kautta hänelle myös avautui paikka Sveitsin maajoukkueeseen Vancouverin olympiaturnauksessa.